TEKİRDAĞ / SÜLEYMANPAŞA - Tekirdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Kas

Okulumuz, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile Tema Vakfı arasında yapılan iş birliği protokolü kapsamında; Minik Tema(Anaokulu), Yavru Tema(İlkokul), ve Ortaokul Tema projesine gönüllü lise olarak katılmıştır. Bu kapsamda, okulumuzun Çevre Koruma Kulübü Lise Tema grubu öğretmen(Nurel BOZKURT BARUT, Mümin BARUT, Kamil SARI) ve öğrencileri Kumbağ- Yeniköy arasında Orman İşletme Müdürlüğünün belirlediği alanda fidan dikimi etkinliğini gerçekleştirmiştir. Bu etkinlikte öğrencilerimiz tema eğitimi alarak, fidanlarını toprakla buluşturmuş ve küçük kardeşlerine yardım etmişlerdir.

Kas

ULU ÖNDER ATATÜRK´Ü ÖLÜM YILDÖNÜMÜNÜN 80. YILINDA SEVGİ, SAYGI VE ÖZLEMLE ANIYORUZ...

Kas

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Tekirdağ Valiliği önünde bulunan Atatürk büstüne çelenk koyma töreniyle başladı.Daha sonra Orduevi önünde düzenlenen kutlama törenine, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın ardından çeşitli etkinliklerle devam edildi.  Cumhuriyet Bayramı, Tekirdağ halkının da katılımıyla büyük bir coşku ile kutlandı. Okulumuzun katkılarıyla hazırlanan törende öğrencilerimizin sunmuş olduğu temalı gösteri büyük beğeni topladı. Tören Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan´ın şeref defterini imzalaması ve bando gösterisi ile sona erdi.

Kas

21 Ekim 2018 Pazar günü okulumuzun konferans salonunda Okul Aile Birliği Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı.

Ekm

2018/2019 Eğitim-Öğretim Yılı Okul Aile Birliği Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı 21/10/2018 Pazar günü saat 13:30 da Okulumuz Konferans Salonunda yapılacaktır.

Ekm

25-26 Eylül 2018 tarihlerinde okulumuz konferans salonunda öğrencilerimize 15 Temmuz Şehitlerini Anma ve Milli Birlik Günü Kutlama Haftası sebebiyle slayt gösterisi düzenlendi. Günün anlam ve önemini anlatan pano edebiyat öğretmenlerimiz tarafından hazırlandı.

Eyl

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı açılışı okulumuzda tüm öğrenci ve öğretmenlerin katılımıyla yapıldı. Açılışta konuşma yapan Okul Müdürü İbrahim ÇAKAL başarılı ve hayırlı bir eğitim-öğretim yılı olmasını diledi.

Eyl

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Sene Başı Öğretmenler Kurulu Toplantısı okulumuzun konferans salonunda gerçekleştirildi.

Tem

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününüzü kutlar,  vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlık temenni ederek, iradesine, demokrasisine, istiklaline ve istikbaline canı pahasına sahip çıkan milletimize saygı ve sevgilerimizi sunarız.

Tekirdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ailesi

Haz

69. Mezunlarımız için tören düzenledik. Mezuniyet töreninin ardından yıl boyunca atölyelerde yapılan çalışmalarda ortaya çıkan öğrencilere ait ürünlerin bulunduğu yılsonu sergisini gezdik. Sonrasında yaklaşık 1200 kişinin katıldığı iftar yemeğini yedik.  Kaymakamımız Arslan YURT, İl Milli Eğitim Müdürümüz Ersan ULUSAN, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ünal MAMUR, okulumuz mezunu hayırsever iş adamı Cemil YILDIZ, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, eski dönem mezunlarımız, velilerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Haz

24 Mayıs 2018 Tarihinde 90 Öğrenci ve 40 öğretmenimizin görev aldığı toplam 20 projemiz ile 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarımızı gerçekleştirdik.. Projemizde Edebiyat, Fizik, Tarih, Kimya Matematik, Biyoloji, Coğrafya, Felsefe, ve diğer alanlarda toplam 10 araştırma projesi, 5 alanda mühendislik projesi ve 5 alanda da tasarım projesi olmak üzere toplam 20 proje ile tüm gün veli, öğrenci, öğretmen ve il genelinden gelen toplam 1500 misafirin katılımıyla Bilim Fuarımızın sergisini gerçekleştirdik. Projede emeği geçen tüm idareci, öğretmen, öğrenci, teknik ve hizmetli personelimize teşekkür ediyoruz.

Haz

Bu yıl Sivas’ta 12. si gerçekleştirilen Uluslararası Robot Yarışması’na 12 öğrenci ve 3 öğretmen ile katılarak okulumuzu temsil ettik. Açılış konuşmasını Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz’ın yaptığı ve 12 farklı kategoride gerçekleşen yarışmalara, Türkiye’nin her bölgesinden ve de yurtdışından 4000 ‘i aşkın katılımcı iştirak etti. Böylesine büyük bir organizasyonda Okulumuz Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı öğretmen ve öğrencilerinin 4 farklı kategoride hazırladığı robotlar ile biz de bu heyecanı yaşadık.

Yarışmaya 6 Çizgi İzleyen Robot, 5 Mini Sumo Robot, 2 Hızlı Çizgi İzleyen Robot ve 2 de Serbest Proje ile toplamda 15 farklı robotla katıldık. Açılan Tanıtım Standımız çok büyük ilgi gösterilmiş ve Sayın Bakanımız İsmet YILMAZ’ tarafından da standımız ziyaret edilmiştir.

Haz

Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor Projesi Kapsamında  “Evlerimizi Yeniliyoruz”  Faaliyeti ile ihtiyaç sahibi vatandaşımızın evinde temizlik, tamir ve bakım gerektiren yerleri öğrencilerimizin beceri ve gayretleri ile yapılmıştır.

Haz

Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor Projesi Kapsamında Okulumuz Öğrencileri tarafından yapılan yardımlaşma çalışmaları ile “Engelsiz Yaşam İçin El Ele”  Faaliyeti Süleymanpaşa İlçesinde 2 engelli vatandaşımıza tekerlekli sandalye temini sağlanmıştır.

Haz

Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor Projesi Kapsamında Okulumuz Öğrencileri tarafından “Çevre İçin El Ele”  Faaliyeti Süleymanpaşa İlçesi Alkaya Sahilinde çevre temizliği gerçekleşmiştir.